Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و بیمارستان فارابی امضا شد.

به گزارش ایسنا، تفاهم نامه اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مرتبط با کاربردهای رباتیک و هوش محاسباتی در جراحی چشم  با حضور نمایندگان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه اصفهان و بیمارستان فارابی امضا شد.

این تفاهمنامه با هدف بهره‌مندی از توانمندی‌های دانشگاه و گروه رباتیک ارس در بیمارستان فارابی امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلسه امضای تفاهم نامه اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مرتبط با کاربردهای رباتیک و هوش محاسباتی با حضور دکتر محمدرضا اکبری، رییس بیمارستان فارابی؛ دکتر سید فرزاد محمدی، رییس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر حمیدرضا تقی راد، مدیر گروه رباتیک ارس و استاد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دکتر محمد مطهری فر، عضو  هیات علمی دانشگاه اصفهان در بیمارستان فارابی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، رئیس بیمارستان فارابی با اشاره به ارتباط بین صنعت و پزشکی اظهار کرد: ما از ارتباط بین صنعت، چشم پزشکی و بالین استقبال می کنیم. برای رسیدن به نتیجه مطلوب نمی توان فقط افق های دوردست را در نظر گرفت، برای ایجاد تغییر بهتر است یک گام کوچک برداشته شود ولی نتیجه بخش باشد و به این منظور نیاز به همکاری همه اساتید است.

رییس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به ربات کمک آموزشی چشم پزشکی اظهار کرد: راه اندازی یک آزمایشگاه بین رشته‌ای که تمرکز آن بر روی آموزش و هوش مصنوعی و رباتیک است می‌تواند یکی از اقدامات تاثیر گذار برای ساخت ربات کمک آموزشی در حوزه چشم پزشکی باشد. البته این کار مستلزم توسعه زیرساخت‌ها است.

دکتر محمد رضا اکبری توسعه کاربرد رباتیک و هوش مصنوعی در حوزه آموزش پزشکی را امری مهم برشمرد و افزود: نگاه ما به این مسئله یک نگاه کاربردی است که ابتدا توسعه پیدا کرده، سپس تجاری و در نهایت کاربردی شود. این یک دید اقتصادی و اشتغال زایی در بحث کاربرد بالینی است.

وی همچنین توضیحاتی در مورد ایجاد بانک اطلاعاتی به عنوان یکی از هدف‌های این طرح ارائه داد.

در ادامه، مدیر گروه رباتیک ارس و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی توضیحاتی را درباره استفاده از هوش مصنوعی در پزشکی بیان کرد و گفت: برای ما استفاده از مطالب فنی و مهندسی و هوش مصنوعی در عرصه پزشکی بسیار ارزشمند است و در حقیقت باعث ایجاد زبان مشترک و دانش متقابل بین علم پزشکی و مهندسی می شود. آنچه که ما علاقه مند به انجام آن هستیم توسعه این دانش در کار بالینی است و به این منظور در حال پیگیری و اقدامات لازم جهت انتقال تجهیزات آزمایشگاهی از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به بیمارستان فارابی هستیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دکتر تقی راد افزود: برای جراحی ویترکتومی دو نمونه ربات ساخته شده که به عنوان دایموند شناخته می شود. ما در واقع نیاز به زمان، توجه و تمرکز در این زمینه داریم و افق آینده را می بینیم که این نقطه عطفی است که با تلاش و تعاملی که خواهد بود توسعه بیشتری پیدا خواهد کرد و تجهیزات رباتیک به عرصه پزشکی وارد می شود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی بیمارستان فارابی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بیمارستان فارابی هوش مصنوعی چشم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۵۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/

محمد سنادی‌زاده متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم وفناوری آنا، در رابطه با پیشرفت‌های علم پزشکی در حوزه پیوند کلیه اظهار کرد: بنده اولین پیوند کلیه را در ایران با همکاری تیم پیوند کلیه در سال ۱۳۴۷ در بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی شیرازانجام داده‌ام.

وی ادامه داد: در آن سال‌ها امکانات پزشکی بسیار محدود بود، کلیه مصنوعی، آنتیژن‌های مخصوص HLL و دارو‌های جدیدی که الان در اختیار است را نداشتیم. پیشرفت علم و تجهیزات پزشکی اصلا قابل مقایسه با سال‍‌های گذشته نیست.

متخصص جراحی کلیه افزود: در گذشته سعی می‌شد کلیه را از افراد نزدیک به بیمار پیوند دهیم درحالی که اکنون روش پیوند و راه‌های دریافت کلیه تغییر کرده است. ما در بیمارستان نمازی از دو جسد کلیه گرفته و به دو بیمار که در انتظار دریافت کلیه بودند پیوند زدیم. یک بیمار حدود ۱۶ سال با همان کلیه زندگی کرده و علائم طبیعی داشت.

سنادی‌زاده گفت: حدود ۹ پیوند کلیه برای ۷ بیمار در بیمارستان نمازی شیراز و ۵۰ پیوند هم در بیمارستان شهدای تجریش تهران انجام داده‌ام.

وی به پیشرفت‌های پزشکی اشاره و مطرح کرد: خوشبختانه امکانات بسیار خوبی در اختیار جراحان پیوند کلیه قرار گرفته است. ایران جز اولین کشور‌هایی بود که جراحی پیوند کلیه را آغاز کرد. تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است که این آمار بسیار خوب نشان دهنده پیشرفت‌های کشورمان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/
  • مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف
  • اهدای تجهیزات پزشکی به بیمارستان تکاب
  • (ویدیو) معاینه پزشکی یسنا در بیمارستان
  • تصاویر معاینه پزشکی یسنا در بیمارستان + فیلم
  • مرگ به دلیل شستن دست با تینر